Август 2017

 

Лятното настроение обхвана пазарите през август. Липсата на изненадващи икономически новини и въздържането на централните банки от съобщаване на някакви промени в политиката им, доведоха до един, до известна степен доста скучен месец по борсите. По принцип, при подобна липса на новини, пазарите продължават по предходния си тренд, което доведе и до растежът на развиващите се пазари. Те реагират най-силно и на засилващи се рискове, но и на подобрение на перспективите. Този август бе позитивен за тях, като най-отчетливо това се забеляза в Латинска Америка и Източна Европа. Азия бе изключение. Там продължаващото напрежение на Корейския полуостров, свали индексите в Корея и Япония, но отново е без кой знае какъв драматизъм в спада.


На развитите пазари обаче нещата стояха малко по-различно. В оценките на компаниите в САЩ е вкаран доста оптимизъм, за който, за да бъде рационален има нужда от добри новини. В Европа оценките са малко по-малко разтеглени, но отново изглеждат ако не доста високи, то поне реалистични. И отново силно нуждаещи се от добри новини. Така без ново гориво за движение нагоре и в двата региона, съответно индексите останаха почти без промяна - в САЩ минимално нагоре за месеца за S&P 500, в Европа минимално надолу за Euro Stoxx 50.
 

 

     

Към бюлетина

Стойността на дяловете и доходът от тях може да се понижат. Печалбата не е гарантирана и инвеститорите поемат риска да не възстановят целия размер на инвестициите си. Инвестициите в договорни фондове не са гарантирани от гаранционен фонд, създаден от държавата или друг вид гаранция. Предишните резултати от дейността на фондовете нямат по необходимост връзка с бъдещите такива. Проспектът и правилата на фондовете са публично достъпни в офисите на СКАЙ Управление на активи и на адрес www.skyfunds.bg.